LUKA & THE LIGHTS

Dit is Luka. Luka is een robotje. Zo op het oog een heel normaal robotje. Alleen is er iets mis met Luka. De bedrading gaat stuk waardoor onderdelen niet meer goed werken en zelfs uitvallen. Diagnose: ALS. Er is veel informatie en uitleg over ALS te vinden, maar niks is er echt gemaakt voor kinderen.

 

Daarom hebben Anjo en ik Luka ontworpen. Luka leert kinderen beter begrijpen wat ALS inhoudt, want helaas raakt ALS ook jonge gezinnen.

 

Luka & the Lights moet een korte animatiefilm worden waarin wordt uitgelegd wat ALS is. Het belangrijkste doel van deze film is ouders helpen jonge kinderen uit te leggen wat deze slopende ziekte inhoudt. Er wordt in de film niet gesproken waardoor deze ook internationaal inzetbaar is. Daarnaast is Luka er ook om meer aandacht te vragen voor ALS en kan Luka ingezet worden om geld te vragen voor onderzoek. 

 

Naast een film zijn we het robotje ook in het echt aan het ontwikkelen. Met een 3D printer wordt het mogelijk om thuis zelf Luka in elkaar te zetten. De echte Luka en de geanimeerde Luka kunnen elkaar versterken in een (inter)nationale campagne wat zich richt op gezinnen met jonge kinderen. 

 

Er is hulp nodig om Luka tot leven te wekken en er een mooie campagne van te maken. Om die hulp te kunnen betalen, is er fondsenwerving nodig. Voor de fondsen is het nodig om te weten wat dit kost. Samen met Hanneke van der Linden en Janna Brouwer-Schouten zijn wij bezig om dit plan uit te rollen. We zijn in gesprek met animatieteams. Ook denken artsen uit UMC Utrecht en Stichting ALS Nederland met ons mee.

 

Mocht je tips of connecties hebben omtrent dit project, dan zijn wij te bereiken op: robotluka@gmail.com

 

Luka & the lights - Sascha Groen
Luka & the lights

Lees meer over Luka & the lights in de synopsis: