* Boekactie Jonge Mantelzorgers *

3 jaar, 1 maand en 27 dagen ALS

1 jaar, 8 maanden en 24 dagen MS

Wauw, wat een week hebben wij achter de rug. Onze video: Jonge Mantelzorgers aan het woord, werd massaal gedeeld. 

Ik ben overladen met berichtjes van herkenning. Hopelijk veranderen we langzaam de kijk op deze kinderen. Zodat het beeld van mantelzorgen door jonge kinderen, verder gaat dan: 'af en toe uit liefde iets aangeven of een broodje smeren.' 

Of nog erger: 'kleine kinderen kunnen helemaal niet mantelzorgen!' 

Achter de schermen waren wij al weken bezig met dit onderwerp. En wat zijn we trots dat onze wilde plannen zijn uitgekomen! Rotary Club De Bilt was zo gul om 54 boeken van Papa Draak te sponsoren. In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg hebben we een informatief pakket gemaakt voor alle scholen en kinderopvang in onze gemeente. Wij weten als geen ander hoe belangrijk een fijn netwerk voor deze kinderen is. Door professionals attent te maken op deze jonge mantelzorgers, hopen we hun netwerk te versterken.

https://jongemantelzorg.nl/boekenactie/voorpagina/

En afgelopen vrijdag was het zover. Burgemeester Sjoerd Potters reikte het boek Papa Draak wordt niet meer beter uit aan de school van onze kinderen. Deze school is een fantastisch voorbeeld van een fijn netwerk voor kwetsbare kinderen. ♡ De burgemeester vertelde dat hij zelf ook jonge mantelzorger is geweest. Oud-burgemeester Tchernoff was er namens de Rotary en ook hij sprak mooie woorden. Onze jongste 'las' een stukje voor. Als Drakie kent zij de tekst natuurlijk uit haar hoofd. Het was een heel bijzondere ochtend.

Inmiddels zijn er plannen om deze boekactie ook in andere gemeentes of zelfs landelijk uit te rollen! 


Nieuwsgierig? Stuur mij een berichtje voor meer informatie. 

Samen geven wij deze kinderen de aandacht die ze verdienen!

📷 Piet Haring

Meer foto's onder de tekst.