Recensies


Mijn gouden traan

De felle kleuren en de liefdevolle tekening op de voorkant nodigen direct uit om het boek open te slaan. Je wil het verhaal lezen. Ook al weet je dat dit een boek over afscheid en verlies is. Sacha heeft op een hele fijne manier woord en beeld gecombineerd. Het verhaal van de drakenfamilie neemt je mee: samen met humor, aandacht voor de realiteit en een blik op de toekomst.

Lees de hele recensie op de website van Mijn Gouden Traan.De leesclub van alles: Eerlijk rouwen voor kinderen (en volwassenen)

Afscheid nemen van een ouder is nooit makkelijk – voor volwassenen niet en voor kinderen al helemaal niet. Voor de laatste groep (maar misschien ook een beetje voor de eerste) is er nu gelukkig het prentenboek Papa Draak wordt niet meer beter, waarin de dood van een ouder op een mooie manier bevattelijk wordt gemaakt

Lees de hele recensie op de website van De Leesclub van Alles.Kinderboeken journaal

Een liefdevol prentenboek dat op een waardevolle en eerlijke manier vertelt over ziek zijn, dood gaan en rouwen. En ondanks de zware onderwerpen is er ook ruimte voor humor. Dit is ook belangrijk is het leven van de kinderen, in welke situatie zij ook zitten.De kleuren zijn niet altijd somber, waardoor het boek ook de mooie kanten belicht van het maken van herinneringen. Ik raad dit boek aan wanneer je te maken krijgt met zo’n situatie en vind het waardevol dat iedere (basis)school dit boek in de kast heeft staan. De illustraties geven de tekst het extraatje om het voor de jonge kinderen ook visueel te maken. 

Lees de hele recensie op de website van Kinderboeken Journaal.Het boekenrijk (België)

Met veel liefde en gevoel wordt dit pakkende verhaal verteld. De grote, kleurrijke prenten geven de sfeer van het boek erg goed weer.  De verschillende gevoelens die kinderen kunnen doormaken als ze geconfronteerd worden met ziekte, dood en rouw komen duidelijk aan bod.  Dit boek kan dan ook een grote hulp zijn om deze moeilijke thema’s met kinderen bespreekbaar te maken en te laten zien dat het best ok is om boos, bang en verdrietig te zijn in dergelijke situaties.

Lees de hele recensie op de website van Het Boekenrijk.bij5coaching, Telegraaf en weekend recensie