LUKI & THE LIGHTS

Dit is Luki. Luki is een robotje. Zo op het oog een heel normaal robotje. Alleen is er iets mis met Luki. De bedrading gaat stuk waardoor onderdelen niet meer goed werken en zelfs uitvallen. Diagnose: ALS. Er is veel informatie en uitleg over ALS te vinden, maar niks is er echt gemaakt voor kinderen.

 

Daarom hebben Anjo en ik Luki ontworpen. Luki leert kinderen beter begrijpen wat ALS inhoudt, want helaas raakt ALS ook jonge gezinnen.

 

Luki & the Lights moet een korte animatiefilm worden waarin wordt uitgelegd wat ALS is. Het belangrijkste doel van deze film is ouders helpen jonge kinderen uit te leggen wat deze slopende ziekte inhoudt. Er wordt in de film niet gesproken waardoor deze ook internationaal inzetbaar is. Daarnaast is Luka er ook om meer aandacht te vragen voor ALS en kan Luki ingezet worden om geld te vragen voor onderzoek. 

 

Naast een film zijn we het robotje ook in het echt aan het ontwikkelen. Met een 3D printer wordt het mogelijk om thuis zelf Luki in elkaar te zetten. De echte Luki en de geanimeerde Luki kunnen elkaar versterken in een (inter)nationale campagne wat zich richt op gezinnen met jonge kinderen. 

 

Er is hulp nodig om Luki tot leven te wekken en er een mooie campagne van te maken. Om die hulp te kunnen betalen, is er fondsenwerving nodig. Voor de fondsen is het nodig om te weten wat dit kost. Samen met Hanneke van der Linden en Janna Brouwer-Schouten zijn wij bezig om dit plan uit te rollen. We zijn in gesprek met animatieteams. Ook denken artsen uit UMC Utrecht en Stichting ALS Nederland met ons mee.

 

Mocht je tips of connecties hebben omtrent dit project, dan zijn wij te bereiken op: robotluka@gmail.com

 

Luki & the lights - Sascha Groen
Luki & the lights

Lees meer over Luki & the lights in de synopsis: