Papa Draak wordt niet meer beter

Een 'troostboek' voor jonge kinderen over doodgaan, en over leven. Over het nalaten van liefde, herinneringen, vaardigheden en vooral kracht.

Uitgever gezocht!

Inmiddels zijn er meerdere rouwdeskundigen op de hoogte van mijn plannen en heb ik teruggekregen dat een boek als dit nog gemist wordt. Mijn doelgroep beperkt zich niet alleen tot gezinnen ansich. Ook scholen, ziekenhuizen, uitvaartcentra en kinder-therapeuten hebben baat bij dit 'troostboek.' Bovendien gaan mijn ambities verder dan Nederland. Voor meer informatie, het boekvoorstel, illustraties en het storyboard, ben ik te bereiken via info@weduweinopleiding.nl of neem contact met mij op via het contactformulier. 

 

Wie helpt mij een passende uitgever te vinden?

Ik schreef het boek allereerst voor onze peuterdochter. Om deze zware materie uit te leggen, en om haar hiermee steun te geven. Ik miste een prentenboek gericht op 3 tot 6 jarigen, dat specifiek gaat over het hebben van  een ongeneeslijk zieke ouder. En waarin de liefde tussen ouder en kind centraal staat. Een uitdaging die ik met heel mijn hart ben aangegaan.

   

 Ik wil dat dit boek beschikbaar is voor ieder kind met een ongeneeslijk zieke ouder en zijn of haar omgeving. Een boek dat in de boekenlijst hoort van leerkrachten, rouwdeskundigen, uitvaartcentra en in de boekenkast van ieder rouwend kind.  Omdat ik mij wil richten op een grote groep kinderen, gaat dit boek niet specifiek over de ziekte ALS. Papa Draak wordt niet meer beter, zijn lijf is stuk en hij maakt gebruik van hulpmiddelen zoals zijvleugels. Dit is natuurlijk ook herkenbaar voor ouders met bijvoorbeeld uitbehandelde kanker, of iedere andere ziekte waarbij je aftakelt voor de ogen van je jonge kinderen.

In dit boek wordt niet gesproken over een eventuele hemel. Na de dood van Papa Draak volgen we het gezin. Hoe ga je door, als je vader is overleden? De focus is op de herinnering die Papa Draak heeft achtergelaten. Wat er met Papa gebeurt na zijn dood blijft open voor eigen interpretatie. Op deze manier is het boek voor iedereen toegankelijk.

   

Het is een moeilijk onderwerp. Het is dan ook geen boek dat je voor de gezelligheid leest of cadeau geeft voor een verjaardag. Maar het is wel een belangrijk en hoopvol boek. Een boek dat kan helpen in deze verdrietige situatie. Om te zorgen voor herkenning en steun, gegoten in een liefdevol jasje mét humor. Want dat humor helpt, dat weten wij uit ervaring.