* Het mag ook ingewikkeld voelen *

9 maanden en 7 dagen na de diagnose

Vandaag is het de dag van de ALS Lenteloop. En wat een prachtig weer. Het team van vrienden en familie, dat in onze naam gaat lopen, heeft een heel mooi bedrag opgehaald! Vandaag is het de 13de klusdag. Het schiet op, het wordt prachtig en er wordt zo hard gewerkt.

Het gaat maar door. Vandaag is het de dag dat ik heb besloten om niet naar de ALS Lenteloop te gaan. Ook al is het 5 minuten van

ons vandaan, ook al willen wij juichend aan de kant staan, als eersterangs supporters, om te laten zien dat we bewondering hebben voor óns team.

Vandaag is te vroeg, te vroeg voor een blik in de toekomst. Wij willen ons focussen op het nu. Op wat ons gezin nog wél kan. Zolang het kan, sluit ik me af voor dat wat gaat komen. Dat afsluiten is onmogelijk bij een bijeenkomst voor en door ALS-ers. En dat voelt heel dubbel, maar dat mag ook. Zoals een vriendin vanmorgen zo mooi zei: 'Het mag ook ingewikkeld voelen.' Dus vandaag zorgen wij voor een afterparty,

voor de lopers van ons team. Om hen ook weer na deze intensieve confronterende dag, terug te halen naar ons nú.

Vandaag is de dag dat zoonlief mededeelde dat hij luizen heeft. En dat hij dit al sinds afgelopen donderdag weet van de luizenmoeder op school. Ah top! Dat je dit vertelt nádat je bij een vriendinnetje én in mijn bed hebt gelogeerd. Fantastische communicatie.


Vandaag is de dag dat wij en ons huis worden ontsmet, zodat ons bezoek luisvrij naar huis kan..