* Kringloop *

2 jaar, 10 maanden en 25 dagen ALS

1 jaar, 5 maanden en 22 dagen MS 

Een tijd geleden ontving ik een berichtje van een jonge moeder. Ze was bezig met het voorbereiden van haar eigen uitvaart en vroeg me of zij mijn gedicht Plan mocht gebruiken op haar rouwkaart. Natuurlijk mocht dat. Ik was er stil van. Terwijl we hier zelf natuurlijk ook midden in zitten, blijven dit soort verhalen heel verdrietig. 

Het gebeurt vaker dat ik een bericht krijg van nabestaanden in verband met een rouwkaart, of het voorlezen van een gedicht tijdens de uitvaart. 

Mijn gedichten mogen áltijd kosteloos gebruikt worden bij een afscheid of uitvaart. Wel vraag ik mijn naam daarbij te noemen. Ik ben blij dat mijn werk op deze manier iets kan bijdragen. 

Ik schrijf niét in opdracht en voor andere zaken zoals quotes, gedichten of mijn teksten in tijdschriften of boeken wil ik altijd vooraf overleg. Ik wil graag van tevoren weten waar mijn materiaal voor wordt gebruikt en waak ervoor dat ons verhaal zonder context voorbij komt.

Deze week werd ik gevraagd voor twee heel toffe projecten, waar ook een paar van mijn gedichten in voor zullen komen. Allemaal geregeld vanuit mijn bed. 

(Blijk je toch niet helemaal zelf te kunnen beslissen of je ziek bent of niet..)

Ik zal jullie op de hoogte houden, later meer!

En dan nog een heel bijzonder berichtje via Instagram. Een foto van een geboortekaartje, met mijn gedicht erop.

Heel even was de cirkel rond!