* droomdekentjes *

Voor kinderen die ernstig ziek zijn, of iets heftigs meemaken, bestaat er Stichting de Regenboogboom. Vrijwilligers die langskomen in het ziekenhuis of thuis en met hulp van liedjes en fantasie zorgen voor een fijne 'plek' waar het kind zich kan terugtrekken. 

Naast deze bezoeken, zijn er ook honderden droomdekentjes, gemaakt door vrijwilligers. Je kunt je kind hiervoor aanmelden en op de site www.droomdekentjes.nl zelf een deken uitkiezen. Ook onze kinderen kwamen daarvoor in aanmerking. Omdat hun Oma Willy toevallig al jaren vrijwilliger is voor deze stichting en zieke kinderen bezocht, was de stichting voor ons al bekend. De dekens kwamen binnen met een heel lieve begeleidende brief en een regenboogboom-cd. Deze luisteren ze graag voor het slapen gaan of als ze erg verdrietig zijn. De dekentjes liggen bij ons standaard bij de bank en liggen heerlijk om even een filmpje onder te kijken, of een middagdutje onder te doen. Zelfs bij logeerpartijen gaan ze mee.

TIP: Er zijn echt heel veel dekentjes. Ik maakte een voorselectie voor onze kinderen uit thema's die zij leuk vinden. Zo konden ze allebei een deken kiezen uit ongeveer 10 opties. Dit maakte de keuze iets overzichtelijker.

Gedicht - Ik mag
Gedicht - Ik mag

Kids met droomdekentjes.